[[ $root.alertMsgText ]]

Alkava yrittäjä - tee rohkeasti omaa juttuasi!

Onnistuvat Yrittäjät - Tuulia Talvio, Tuulia Living

 

Mikä sai sinut ryhtymään yrittäjäksi ja kuinka kauan olet ollut yrittäjänä?

Perustin toiminimen vuonna 2014 opiskeluideni ohessa, kun minun piti lähettää asiakkaalle lasku. Ajattelin, että voisin muuttaa satunnaiset freelancer-hommani yrittäjyydeksi. Myöhemmin perustin osakeyhtiön ja olen työskennellyt viimeiset kolme vuotta täyspäiväisesti yrittäjänä. 

 

Yritykseni Tuulia Living sai alkunsa omasta intohimostani ruokaa ja hyvinvointia kohtaan. Valokuvaan ruokaa ja luon reseptiikkaa sekä yrityksille että omiin kanaviini, kirjoitan hyvinvoinnista, järjestän tapahtumia sekä teen monenlaista muuta ruokaan ja hyvinvointiin liittyvää. 

 

Tutustu Tuulian resepteihin tästä.

 

Mikä on yllättänyt eniten?

Yrittäjyydessä minut on eniten yllättänyt se, kuinka paljon yrittäjyys maksaa ja miten suuri osa

palkkioistani kuluu yrityksen pyörittämiseen ja muihin pakollisiin kuluihin. Yrittäjänä omaa

ammattitaitoaan kannattaakin arvostaa ja pyytää työstään tarpeeksi suuri korvaus.

 

Miten lisääntyvät ruokatrendit ovat vaikuttaneet yrittäjyyteesi ja sen kehittämiseen?

Olen jo alusta alkaen keskittynyt omaan alalajiin, eli gluteenittomaan kasvisruokaan sekä luontaisesti makeutettuihin herkkuihin, ja vuosien saatossa kiinnostus näihin kumpaankin on kasvanut suuresti sekä kuluttajien että yritysten keskuudessa. Tämän ansiosta olenkin saanut lisää hyviä asiakkaita. Ruokatrendit inspiroivat myös itseäni kehittymään osaajana ja luomaan uudenlaista sisältöä lukijoilleni. 

 

Mitkä ovat neuvosi alkavalle yrittäjälle?

Neuvoisin alkavia yrittäjiä tekemään rohkeasti omaa juttuaan. Kilpailu on kovaa, joten mieti mikä on juuri oma valttikorttisi. Visioi etukäteen tulevaisuutta, miltä yrityksesi näyttää 5 vuoden kuluttua? Valitse nimi ja luo brändisi huolella.

 

Mikä on parasta yrittämisessä?

Parasta yrittämisessä ovat vapaus ja vastuu. Saan tehdä mitä haluan ja kokeilla monia erilaisia asioita. Kommunikointi ja palautteen saanti omilta lukijoilta ja seuraajilta inspiroi ja kannustaa jatkamaan. 

 

Missä näet yrityksesi muutaman vuoden päästä?

Uskon, että ruoka ja hyvinvointi kiinnostavat ihmisiä aktiivisesti myös tulevaisuudessa ja toivonkin kykeneväni inspiroimaan ihmisiä myös tulevaisuudessa kohti eettisempää ja ekologisempaa elämäntyyliä. Ehkä kirjoitan kirjan, aloitan oman verkkokaupan, suunnittelen tuotteita tai palveluita tai aloitan jonkin uuden hankkeen yhdessä muiden samanhenkisten kanssa. 

 

 

Tilaa OnnistuYrittäjänä.fi uutiskirje, ja saat kuukausittain ajankohtaisia yrittäjävinkkejä.

Tilaa uutiskirje!


x