[[ $root.alertMsgText ]]

Kasvu Open

Kasvu Open on Suomen suurin yritysten kasvuohjelma ja se on kaikille pk-yrityksille avoin iästä, koosta ja toimialasta riippumatta. Vuosittain yli 900 asiantuntijaa eli mylläriä on auttamassa yrityksiä kehittämään liiketoiminnan eri osa-alueita kokemuksensa ja ammattitaitonsa mukaan. Ohjelmaan on avoin haku ja osallistuminen on yrityksille maksutonta.

Toteutuneita lukuja

110 tapahtumapäivää vuodessa ja 4000 sparraussessiota vuodessa

400 mukaan valittua firmaa vuodessa

1000 asiantuntijaa verkostossa

70 M€ uutta liikevaihtoa osallistuneilla vuosi sparrauksesta

Muutos lähtee sisältä

Ideat eivät synny tyhjiössä. Kasvu Open haluaa tehdä suomalaisista yrityksistä maailman parhaita kasvuyrityksiä. Kulttuurinmuutos voi tapahtua vain yritysten sisällä, mutta sitä ei tarvitse tehdä yksin.

 

Tavoitteenasi voi siis olla kasvattaa yrityksen liikevaihtoa tai henkilöstömäärää, lanseerata uusi tuote, selvittää kansainvälistymisen mahdollisuuksia tai mikä tahansa muu tavoittelemisen arvoinen päämäärä. Jokaisen yrityksen haasteet ovat omanlaisia eikä mikään tavoite sinällään ole Kasvu Openiin liian pieni.

 

Kasvu Open toimii

Vuonna 2018 Kasvu Open on valittu Suomen edustajaksi euroopplalaisessa yrittäjyyden edistämiskilpailussa, EEPA:ssa. Lisäksi Interreg Europe, joka edistää hyviä eurooppalaisia käytäntöjä, esittelee Kasvu Openia hyvänä toimintatapana pk-yritysten tukemiseen. 

 

Kasvu Openin Kasvupolku®-ohjelmissa tapaat kahtena päivänä yhteensä kymmenen asiantuntijaa 45 minuutin mittaisissa kahdenkeskeisissä, luottamuksellisissa tapaamisissa. Tämän lisäksi Kasvupolulta voi edetä valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin, tai jatkaa Kasvu Invitation-ohjelmaan. 

Onko sinun yrityksesi tulevaisuuden kasvaja?

Aloita oma kasvumatkasi hakemalla sopivalle toimiala- tai aluekohtaiselle Kasvupolulle. Osallistumalla saat yrityksestäsi tai liikeideastasi ulkopuolisen arvion ja neuvontaa huippuammattilaisilta ilmaiseksi. Pääset myös tutustumaan muihin alueesi tai toimialasi yrittäjiin ja hyötymään Kasvu Openin verkostosta. Koko Kasvu Open ekosysteemin pääset tapaamaan lisäksi Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa. Hae mukaan!

 

Kilpailusta

Kasvu Open yrityssparraus-konsepti on valittu eurooppalaisessa yrittäjyyden edistämiskilpailussa Suomen edustajaksi. Kasvu Openin yksilöiden vapaaehtoisuuteen ja kehittämishaluun perustuva konsepti pääsi EEPA-kilpailussa (The European Enterprise Promotion Awards) Suomen edustajaksi kategoriassa: Yritysten kansainvälistyminen.

 

Kasvu Open on lisäksi saanut good practice -tunnustuksen hyvänä toimintatapana pk-yritysten tukemiseen EU:n Interreg Europe ohjelmalta. Interreg Europen tehtävänä on esitellä ja edistää hyviä eurooppalaisia käytäntöjä alue- ja kunnallishallinoille.

 

EEPA (The European Enterprise Promotion Awards) on Euroopan komission vuosittain järjestämä kilpailu, jossa esitellään ja palkitaan parhaita tapoja tukea yrittäjyyttä ja erityisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Suomeksi lisää >>>

 

Finalisteista

Tänä vuonna finalisteja on kaikista maakunnista, lukuunottamatta Ahvenanmaata, Kainuuta ja Pohjois-Karjalaa. Eniten yrityksiä on mukana Uudeltamaalta, kaikkiaan 31 yritystä. Pirkanmaalta on mukana 13 yritystä, sen sijaan Keski-Suomesta, Etelä-Pohjanmaalta ja Pohjois-Pohjanmaalta kaikista on 9 yritystä.

 

Toimialoista kolmen kärjessä olivat teollisuus (sis. mm. elintarvike-, metalli-, elektroniikkateollisuutta), ohjelmisto- & ICT-ala sekä biotalous. Kaikkiaan yritysjoukon yhteenlaskettu tämän hetken liikevaihto on noin 140,3 milj. euroa (tieto liikevaihdosta puuttui 18 yritykseltä) ja se työllistää 1200 henkilöä. Ensimmäistä kertaa 100 finalistin joukosta enemmistö (56) oli pitkään toimineita yrityksiä.

 

Teksti: Juuso Välimaa, KasvuOpen viestintäpäällikkö

Päivitetty: 10.9.2018

 


x