[[ $root.alertMsgText ]]

Rahoituslaskuri

Rahoituslaskurin avulla suunnittelet yrityksellesi sopivinta rahoituksen muotoa ja tarvetta.

Tämä sivu on osa starttirahakokonaisuutta, joka on tarkoitettu starttirahasta ja sen hankinnasta kiinnostuneille. Lukemalla nämä artikkelit saat paremman kuvan starttirahan prosesseista.

Miltei jokainen yrittäjä tarvitsee rahoitusta  yrittäjätaipaleellaan, erityisesti toimintaa käynnistäessä. Rahoituksen muotoja on monia riippuen, missä vaiheessa yrittäjänä olet ja millaisia investointeja sinun tulee tehdä. Rahoituslaskurin avulla pystyt ennakoimaan ja arvioimaan miten rahoittaisit yrityksesi toimintaa ja kuinka paljon kulujen kattamiseen tarvitaan erityisesti alussa investointeja.

 

Katso rahoituslaskurin esittelyvideo:

 

 

Rahoitusta miettiessä tulisi huomioida sekä jakaa mahdollinen rahoituksen tarve kertaluontoisiin investointeihin sekä  kuukausittain toistuviin kuluihin. Kertaluontoisina kuluina yritystoiminnasta riippuen voidaan katsoa olevan muun muassa laitteet ja muut mahdolliset tuotantovälineet, toimitilat, alkuvarasto ja mahdollinen logistiikka. Kuukausittain toistuvina tulee turvata mahdollisien työntekijöiden kuukausittain palkka ja miettiä, missä vaiheessa voi itse alkaa nostamaan palkkaa. Lisäksi tärkeät YEL – vakuutukset ja muut turvaamiset on syytä laskea alusta asti kuukausimenoihin.

 

Rahoituslaskurin avulla voit hahmottaa myös miten rahoituksesi kokonaisuudessaan muodostuu. Useat yrittäjät käyttävät niin omaa pääomaa, laina pääomaa,  entä voiko omia sijoituksia hyödyntää ja mikä lainamuoto olisi se oikea. Tärkeää on miettiä, minkä verran on kykeneväinen lyhentämään pankin rahoitusta ja onko varautunut korkojen nousuun. Viimeisimpänä rahoitusmuotona yrittäjän on hyvä harkita myös joukkorahoitusta, enkelisijoittajia tai muita pääomasijoittajia, joiden suosio yrittäjien keskuudessa mahdollistajana on noussut huimasti.

 

Rahoituslaskurin kautta ja avulla yrittäjä usein huomaa missä vaiheessa olisi syytä pyytää ulkopuolista apua ja tukea.  Rahoituslaitokset, Finnvera, Tekes ja esimerkiksi Suomen uusyrityskeskukset tukevat yrittäjää saavuttamaan tarvitsemansa rahoituksen ja tuen.  Alun tarkan rahoituslaskelman ja –suunnitelman lisäksi on hyvä miettiä yrityksen kehittyessä, missä vaiheessa on oikea aika hyödyntää kertyneitä tuottoja vai olisiko järkevämpää hakea uutta rahoitusta korkojen ollessa matalia; samaan aikaan sijoittaa ja hakea parempaa tuottoa jo kertyneelle tulokselle? Mitä pidemmälle yrityksesi menee, monien aspektien ja vaihtoehtojen läpikäynti tuo lisäarvoa sinulle yrittäjänä suunnitelmallisuudesta pidemmässä juoksussa.

Muista nämä 3 asiaa rahoituslaskuria käyttäessäsi

Huomioi kaikki mahdolliset rahoituksen lähteet: Finnvera, pankit, Tekes ym.

Laske investointien kustannukset kertoimella 1,5x olettamiisi verrattuna

Nykyinen korkotaso ei kestä ikuisesti – lisää rasitusta testataksesi kestokykyä

Aloita suunnittelu heti ja mieti rohkeasti uusia vaihtoehtoja rahoitukseksi viemään toimintaasi eteenpäin. Pohdi eri vaihtoehtoja ja ole rohkeasti yhteydessä, autamme sinua mielellämme.

 

Luo ilmainen käyttäjätili ja kokeile suunnittelutyökaluamme >>

 

Siirry rahoituslaskuriin


x