[[ $root.alertMsgText ]]

Kaikkea ei voi tehdä yksin, jos haluaa kasvattaa omaa bisnestä

Onnistuvat Yrittäjät - Maikki Marjaniemi

 

Mikä sai sinut ryhtymään yrittäjäksi ja kuinka kauan olet ollut yrittäjänä?

Olen ollut yrittäjä noin 4 vuotta. Perustin toiminimen, kun ryhdyin personal traineriksi, ja noin 2 vuotta sitten aloin myymään verkkokursseja. Samoihin aikoihin lopetin yksilövalmennukset kuntokeskuksessa ja aloin täysipäiväiseksi verkkovalmentajaksi, ja reilu puolisen vuotta sitten laitoin osakeyhtiön pystyyn. Olen alun perin opiskellut suomen kielen maisteriksi, mutta vaikka nautinkin opiskelusta, itse ala ei oikein tuntunut kiinnostavalta. Liikunta-ala sen sijaan veti puoleensa ja vuosien saatossa tulin keränneeksi erilaisia mielenkiintoisia koulutuksia alalta. Nautin työstäni ja uskon tuotteisiini ja niiden sisältämiin oppeihin, joten haluan tavoittaa niillä mahdollisimman monta naista. Mottoni on, että autan naisia tulemaan itsevarmoiksi, vahvoiksi ja terveiksi; ja stressaamaan ruokailusta, liikunnasta ja ulkonäöstä vähemmän.

 

Millainen yrityksesi on?

Tuotan verkkovalmennuksia suomalaisille naisille hyvinvointiin, terveyteen, liikuntaan ja ruokavalioon sekä myös mielen hyvinvointiin liittyen. Kurssit ottavat huomioon hyvinvoinnin aika kokonaisvaltaisesti aina vähän eri näkökulmasta. Liikuntaa, ravintoa ja mielen hyvinvointia. 

 

Tutustu Maikin valmennuksiin osoitteessa: maikkimarjaniemi.fi.

 

Mikä on yllättänyt yrittäjänä olemisessa?

Eniten minua on yllättänyt se, että tällainen humanistiopiskelijakin voi pärjätä bisnesmaailmassa ja jopa nauttia siitä.

 

Mitkä ovat neuvosi alkavalle yrittäjälle?

Palkkaa hyvä kirjanpitäjä ja kysy paljon neuvoja muilta asiantuntijoilta. Kun se on ajankohtaista, rekrytoi ihmisiä, joiden osaamiseen luotat. Jos haluaa kasvattaa omaa bisnestä, kaikkea ei voi tehdä yksin ja on opittava delegoimaan myös muille.

 

Mikä tai mitkä asiat ovat parhaita yrittämisessä?

Yrittämisessä on parasta itsensä toteuttaminen, vapaus ja omista aikatauluista päättäminen. Digiyrittäjyydessä on hyvää myös se, että voin tehdä töitä mistä vain: välillä voin keventää työpäiviä ja vaihtaa toimiston mökkielämään hoitaen sähköpostit ja muut sieltä käsin.

 

Minkälaisessa nosteessa sinä ja yrityksesi olette viime aikoina olleet? 

Pari vuotta sitten jättäydyin tekemään pelkästään verkkohommia, ja keskittynyt sisällöntuotantoon ja yritän antaa paljon ilmaista tietoa ja vinkkejä. Se on tuottanut tulosta, koska esimerkiksi Ilta-Sanomat otti yhteyttä ja kysyivät haluaisinko pitää heille videopalstaa. Tämän lisäksi on ollut muitakin lehtiartikkeleita, ja esimerkiksi Me Naiset -lehden kanssa teimme Mimmit liikkuu -haasteen. Myös yritys on kasvanut. Yritykseen on tullut lisää työntekijöitä ja tiimi sekä tuotevalikoima on kasvanut. Olemme pystyneet tekemään paremmin erilaisia verkkokursseja erilaisiin tarpeisiin erilaisille ihmisille. 

 

Miltä menestys on tuntunut?

Menestys tuntuu tosi hyvältä! Saan tehdä yhä enemmän sitä mistä itse tykkään. Hyödynnän työssäni omia vahvuuksia, ja voin palkata minua parempia osaajia tekemään niitä muita osa-alueita.

 

Miksi uskot hyvinvoinnista tulleen iso juttu?

Hyvinvointihan on nykyään kansainvälinen megatrendi. Myös netti on tehnyt mahdolliseksi sen, että joka kolkkaan voi tarjota omia palvelujaan. Se on sekä yrittäjälle että ostajalle helppo juttu. Mutta se ei sulje sitä pois, etteikö henkilökohtainen valmentaja voisi olla siinä sivussa tai kaverina mukana.

 

Päivitetty: 24.8.2018

 

 

Tilaa OnnistuYrittäjänä.fi uutiskirje, ja saat kuukausittain ajankohtaisia yrittäjävinkkejä.

Tilaa uutiskirje!


x