[[ $root.alertMsgText ]]

Kesätyöntekijän palkkaaminen

Suunnittele kesätyöntekijän työtehtävät ennalta ja panosta riittävästi aikaa rekrytointiin. Saatat löytää luotettavan ja hyvän työntekijän vuosiksi eteenpäin.

Hyvin suunniteltu kesätyö kannattaa

Kesäntyöntekijästä voi monesti olla paljon iloa yritykselle. Kesätyöntekijän palkkaaminen on suhteellisen edullista. Ja kun työsuhde ei sido pitkäksi ajaksi niin kuin vakinaisen työntekijän palkkaaminen, voidaan kesätyöntekijöitä käyttää erityisesti sellaisissa yrityksissä, jotka tekevät tuloksena Suomen lyhyen suven aikana. 


On yrityksiä, joissa kesätyöntekijän askelmerkit ovat selvät heti alusta pitäen. Ja sitten on monta sellaista yritystä, joissa kesätyöntekijöiden palkkaamista tehdään vain tavan vuoksi. Puutteellisesti suunniteltu työtehtävä ei luultavasti anna kummallekaan osapuolelle läheskään niin paljon kuin parhaimmillaan voisi. Kesäkahvilan myyjän tehtävät ovat helposti paljon selvemmät kuin vaikka asiantuntijatiimiin tulevan kesätyöntekijän.

 

Kesätyöntekijän palkkaaminen on siis tärkeää aloittaa seikkaperäisestä suunnittelusta. Millaisia työtehtäviä yrityksessä on, mihin niistä voidaan käyttää kesätyöntekijää ja ennen kaikkea, mitkä ovat sellaisia työtehtäviä, jotka vuodesta toiseen jäävät vakinaiselta henkilöstöltä tekemättä, mutta joiden tekeminen olisi yritykselle tärkeää?
 

Rekrytoi huolella

Myöskään kesätyöntekijän rekrytointi ei ole mikään läpihuutojuttu. Kun töihin otetaan henkilö, jolla on vähän tai ei lainkaan aiempaa työkokemusta ja jonka taustat eivät ole entuudestaan tuttuja, tulee hyvin helposti huteja. Eräs konekorjaamo palkkasi kesätyöntekijöitä suoraan ammattikoulusta. Töihin tulleiden nuorten miesten ammattitaito oli vähäisiä odotuksiakin heikompaa, mutta mikä pahinta, motivaatio oli vieläkin enemmän kuralla. Edes lattian lakaiseminen ei onnistunut, kun nuoret miehet eivät olleet koskaan ennen käyttäneet harjaa. Yrittäjä otti yhteyttä kouluun kysyäkseen, minkä vuoksi heille lähetettiin kaikki kolme pahinta laiskuria. Siksi kun kaikki ahkerimmat ja osaavimmat oli palkattu jo muihin yrityksiin, kerrottiin koulusta.

 

Hyviä työntekijöitä ei siis putoile taivaasta edes kesätöihin vaan yrityksen itsensä on oltava aktiivinen. Laitettava hyvissä ajoin ilmoituksia sopiviin paikkoihin, kuten kouluihin, ja ehkä parhaassa tapauksessa oltava itse vuoden mittaan yhteydessä niihin, jotka mieluiten haluaa töihin.

 

Oletko palkkaamassa kesätyöntekijän? Hoidamme tarvittavat vakuutukset kerralla kuntoon.

Lähetä yhteydenottopyyntö

 

Luota intuitioon, älä paperiin

Vaikka haastatteluun tulevalla kesätyöntekijällä olisi millainen pumaska hyviä todistuksia ja korkea-arvoisten ammatti-ihmisten suosituksia, haastattele itse jokainen sopiva kandidaatti. Jos haastateltava vaikuttaa sopimattomalta, tämä todennäköisesti on sellainen.

 

80/20-sääntö on paikoitellen vähän kulunut, mutta kesätyöntekijää palkatessakin voisi väittää sen pätevän niin, että 80 prosenttia tuloksekkaasta kesätyöstä on halua, vain 20 prosenttia kykyä. Reipas, iloinen ja asioihin tarttuva kesätyöläinen on luultavasti parempi valinta kuin täydellisen todistuksen tai ammatillisen suosituksen paikalle kiikuttava henkilö, joka suhtautuu penseästi tarjottuihin työtehtäviin, odottaa kohtuutonta palkkaa tai ei vaan yksinkertaisesti vakuuta innokkuudellaan.

 

Kun suunnittelee hyvin, rekrytoi huolella ja vielä seuraa kesän mittaan kesätyöntekijän tuloksia, saattaa tuloksena olla kovan luokan ammattilainen, jonka haluaa palkata myöhemmin vakinaiseksi työntekijäkseen!

 

Liity palveluun ja selvitä kesätyöntekijän palkkaamisen liittyvät kustannukset sivukuluineen >>


x