[[ $root.alertMsgText ]]

Kolme kaverusta, hyvä liikeidea - siitä syntyi Kajo

Tampereen rautatieaseman kupeessa sijaitsee keväällä 2018 avattu ravintola Kajo, joka on ollut aina Marko Simunaniemen, Veli-Matti Lampisen sekä Panagiotis Lykoudisin unelma.

 

– Kaikki lähti siitä, kun olimme olleet Veli-Matin kanssa edellisessä työpaikassa viikon yhdessä töissä. Hän osoitti minua sormella, ja totesi: Marko, joku päivä me laitetaan ravintola yhessä pystyyn, Marko naurahtaa. 

 

Itse yritys ja ravintolan perustaminen alkoivat konkretisoitua vuoden 2017 loppupuolella. Liiketilan löytyminen oli alkusysäys, jonka myötä kaverukset istuivat alas ja huomasivat nopeasti, että heillä olikin kuukaudessa liiketoimintasuunnitelma OnnistuYrittäjänä.fi-palvelussa lähes valmiina. Tämän jälkeen aloitettiin remontti, laitettiin ideat testiin sekä koetukselle ja Kajo sai alkunsa.

 

Kolmen yrittäjäkaveruksen liikeideana oli ravintola, jossa yrittäjät itsekin haluaisivat käydä. Kajossa käytetään luonnonläheisiä makuja – sellaisia, joita yrittäjät itse haluavat syödä ja toteuttaa. Maun lisäksi tärkeässä osassa on vieraanvarainen palvelu.

 

Yhteistyöstä voimaa

Kajon yrittäjille on tärkeää yhteystyökumppaneiden kanssa työskentelyssä sujuvuus. Simunaniemi myöntää myös muiden tekijöiden vaikuttavan, mutta yksi ominaisuus nousee ylitse muiden.

 

– Tärkeintä kuitenkin on se varma fiilis, jonka yhteistyökumppanin kanssa tulee. Esimerkkinä Työeläkeyhtiö Varman Miikka Nikkilän kanssa tuli heti sellainen olo, että täällä hommat hoituu. Suurin apu on ollut varmasti se, että kysyttäessä on tullut suora ja ymmärrettävä vastaus. Sellainen turvallisuuden tunne, että tämä tietty asia meidän yrityksestä on luotettavilla henkilöillä hoidettavana, hymyilee Simunaniemi.

 

Apua Nikkilältä on tullut esimerkiksi yrittäjien sekä työntekijöiden eläkevakuuttamisen kanssa. Ravintolan yhteistyötoiminnassa ovat myös mukana perheenjäsenet ja kaverit. Simunaniemi kertoo ravintolan toimivan myös tietynlaisella perheravintola-fiiliksellä. Baaritiskiä ja logoa myöden perhettä ja ystäviä on ollut auttamassa ravintolaa rakentaessa.

 

– Kun tää on meille tärkeetä, niin ollaan haluttu että meille tärkeät ihmiset ovat tässä mukana, kertoo Simunaniemi.

 

Kasvun askeleet

Vaikka ravintola Kajon tarina on vasta aluillaan, on Simunaniemellä selvä visio tulevaisuudesta. Ravintolan yrittäjät haluavat luoda tasapainoisen ja vakavaraisen yrityksen, missä he voivat luoda ja tarjota turvallisia työpaikkoja. Franchising ja liiketoiminnan räjähdysmäinen kasvu eivät ole ensimmäisenä mielessä, vaan brändin ja maineen kasvattaminen.

 

– Haluaisin, että kun Tampereen peruilla menee keltä tahansa paikalliselta kysymään, että missä vois nimenomaan viettää hyvin iltaa, niin vastaus olis Kajo, Simunaniemi hymyilee.

 

 

 

Kokeile ilmaisia Onnistuyrittäjänä.fi työkaluja yritystoimintasi suunnitteluun tai tilaa Onnistujatiimin Yrittäjän vinkit uutiskirje sähköpostiisi.

Kokeile ilmaisia työkalujamme ja tilaa uutiskirje!

Teksti ja kuvat: Rosamari Rissanen


x