[[ $root.alertMsgText ]]

Muista huolehtia omasta työhyvinvoinnista

Onnistuvat Yrittäjät - Aimo Katajamäki, graafinen suunnittelija ja kuvataiteilija

 

Mikä sai sinut ryhtymään yrittäjäksi ja kuinka kauan olet ollut yrittäjänä?

Olen koulutukseltani graafinen suunnittelija ja kuvataiteilija. Minulle oli alusta lähtien itsestään selvää etten tulisi työskentelemään muuten kuin itsenäisenä yrittäjänä. Aluksi toimin pitkään freelancer pohjalta ja siirryin sitten toiminimen kautta osakeyhtiö yrittäjäksi. Haluan työssäni säilyttää tietyn taiteellisen vapauden, ottaa vastaan niitä toimeksiantoja, jotka omalle käsialalleni sopii parhaiten. Raha ei missään vaiheessa ole ollut se määräävä tekijä vaan kiinnostavat toimeksiannot ja rakkaus luovaan työhön. Yrittäjänä olen toiminut jo lähes 30 vuotta.

 

Mikä on yllättänyt eniten?

Yrittäminen on helpompaa kuin olin aloittaessani ajatellut. Yrittäminen ei ole rakettitiedettä ja kun apua tarvitsee verotus- tai talousasioissa, sitä on helppo myös saada. 

 

Mitkä ovat neuvosi alkavalle yrittäjälle?

Rohkeasti vaan suuria unelmia toteuttamaan. Aina pitää muistaa huolehtia omasta työhyvinvoinnista. Näissä hommissa voi helposti polttaa itsensä loppuun kun on innostavia toimeksiantoja ja itse vastaa kaikesta muustakin yritystoimintaan liittyvästä, kirjanpidosta, yrityksen talousasioista yms., sitä tulee helposti tehtyä ympärivuorokautisia työpäiviä. Täytyy muistaa myös leväta ja ladata akkuja.

 

Mikä on parasta yrittämisessä?

Vapaus valita.

 

Missä näet yrityksesi 3 vuoden päästä?

Kolme vuotta on hyvin lyhyt aika, kun on ollut yrittäjän jo 30 vuotta. Odotan tekniikan kehitykseltä paljon uutta hyödyllistä myös omaan taidetyöskentelyyni.  En koe tekniikan kehittymistä tekoälyä yms. uhkana omalle toiminnalleni, käsityöammattien arvostus vaan entisestään kasvaa yhteiskunnan teknistymisen myötä.

 

 

Tilaa OnnistuYrittäjänä.fi uutiskirje, ja saat kuukausittain ajankohtaisia yrittäjävinkkejä.

Tilaa uutiskirje!


x