[[ $root.alertMsgText ]]

Starttiraha auttaa alkuun

Starttiraha on aloittavan yrittäjän apuraha, joka turvaa toimeentulon yritystoiminnan alkutaipaleella. Starttirahan avulla saat uuden yrityksen käynnistettyä ja toiminnan vakiinnutettua.

Tämä sivu on osa starttirahakokonaisuutta, joka on tarkoitettu starttirahasta ja sen hankinnasta kiinnostuneille. Lukemalla nämä artikkelit saat paremman kuvan starttirahan prosesseista. 

 

Starttiraha on nimensä mukaisesti yritystoiminnan käynnistämiseen ja vakiinnuttamiseen tarkoitettu apuraha, jonka turvin yrittäjä voi keskittyä yritystoimintansa kehittämiseen. Tuki on verotettavaa tuloa ja tarkoitettu päätoimiseen yrittäjyyteen siirtyvälle uudelle yrittäjälle, mutta sitä voidaan myöntää myös samassa yhtiössä työskentelevälle porukalle. 

 

Työ- ja elinkeinotoimiston (TE-toimiston) harkinnan mukaan starttirahaa myönnetään 32,40 euroa päivältä vuonna 2018 ja enintään 12 kuukauden ajan. 

Miten starttiraha-hakemus tehdään?

Starttirahaa kannattaa hakea, mutta hakemus pitää muistaa tehdä ennen yrityksen rekisteröintiä. Starttirahaa ei siis voi hakea eikä sitä myönnetä takautuvasti. Sen vuoksi yritystoimintaa ei  tule aloittaa ennen kuin on käynyt paikallisessa TE-toimistossa juttelemassa yritystoiminnan käynnistämisestä ja selvittämässä omat mahdollisuutensa starttirahan saamiseen.

"Starttiraha-prosessi sujui todella helposti ja oli vieläpä hauskaa! Kun kerroin TE-keskuksen miehelle  yritysideastani, eli kierrätetyistä karkki- ja käärepapereista valmistetuista uusiotuotteistani, miehen silmät pyörähtivät ympäri", kertoo Päivi nauraen ja jatkaa,

"Saadessaan tuotenäytteet käsiinsä miehen ilme kuitenkin kirkastui. Hän puoltaisi liikeideaa ilman muuta, mutta yhdellä ehdolla: minun pitäisi aina kantaa näitä mukanani, sen verran eriskumallisesta ideasta kun on kyse!"

 

Starttirahaa haetaan TE-toimistolta Oma asiointi -palvelussa tai lomakkeella, jossa kysytään muun muassa yrityksen liiketoiminta- ja rahoitussuunnitelmaa. 

 

Mikäli kaipaat neuvoa alkuvaiheen rahoituksen kanssa, liity maksuttomaan OnnistuYrittäjänä.fi -palveluun. Rekisteröityneenä sinulla on mahdollisuus varata aika ilmaiseen Starttiraha-neuvontaan, jossa asiantuntijamme opastavat sinua hakemaan starttirahaa ja neuvovat perustamisvaiheen rahoituksen järjestämisessä.

Myönteisen päätöksen edellytykset

Starttiraha-tuen saamisen edellytyksenä ovat toimiva liikeidea ja TE-toimiston suosittelu, yrittäjäkokemus tai -koulutus, liiketoiminta- ja rahoitussuunnitelma, mahdollisuudet kannattavaan liiketoimintaan ja se, ettei yritystoimintaa ole aloitettu ennen kuin starttiraha-tuesta on päätetty.

 

Tuleva yrittäjä ei voi myöskään nostaa muita tukia. Jos esimerkiksi opiskelet ja nostat opintotukea, et voi saada starttirahaa. Starttirahan saamiseksi yritystoiminnan ohella ei voi myöskään olla muita tulonlähteitä kuin alkavan yritystoiminnan tulot. 

 

OnnistuYrittäjänä.fi:n työkalut ja asiantuntijat auttavat sinua hakemaan starttirahaa. 

Luo käyttäjätili ja kokeile!

Luo käyttäjätili


x