[[ $root.alertMsgText ]]

Tärkeimmän hyödykkeen turvaksi

”Tieto on tärkein tuntemistani hyödykkeistä”. Näin sanoi – vapaasti suomennettuna – vuonna 1987 ensi-iltansa saaneen Wall Street – rahan ja vallan katu -elokuvan päähenkilö, sijoittajaguru Gordon Gekko.

Kyberrikollisuus on tullut jäädäkseen 

Lähes kolme vuosikymmentä noita sanoja myöhemmin vain 13 % suomalaisyrityksistä* on luottavaisia valmiuksiinsa toimia tietoturvarikoksen kohdatessa. Kolmannes yrityksistä uskoo, että tietoturvarikos havaittaisiin vasta jälkeenpäin tai ei lainkaan.

 

Vaikka Gordon Gekko onkin kuvitteellinen hahmo, etenkään sähköisessä muodossa olevan tiedon merkitystä nyky-yhteiskunnassa ei voi vähätellä. Yhä useamman yrityksen toiminta perustuu tietoon ja nekin, joiden bisnes perustuu aineellisiin hyödykkeisiin tai kädentaitoon, ovat usein riippuvaisia tiedon olemassaolosta.

14 prosenttiin yrityksistä on yritetty tehdä tietoturvarikos kolmen viimeisen vuoden aikana.*

Kosmetologi pystyy hoitamaan asiakkaansa ilman sähköistä tietoa, eikä torikauppiaskaan taloudelliseen linkkuun mene, vaikka sähköinen tieto olisi hetkellisesti poissa pelistä. Sen sijaan on vaikea kuvitella tilitoimiston tai verkkokaupan pyörivän jos bitit ovat karanneet taivaan tuuliin.

 

Kaiken kokoiset yritykset altistuvat päivittäin erilaisille tietoriskeille. Sellaisia ovat esimerkiksi virukset, troijalaiset ja palvelunestohyökkäykset, joiden takana ovat hakkerit tai rikollisyritykset. Tutkimuksen* mukaan 34 % yrityksistä pitää todennäköisenä, että heitä kohtaan onnistuttaisiin tekemään tietoturvarikos tulevaisuudessa. 14 prosenttiin yrityksistä on yritetty tehdä tietoturvarikos kolmen viimeisen vuoden aikana.  (* Ifin toimeksiannosta tehty Sales Questorin toteuttama tutkimus 2/2015)

Ota kyberturvallisuus haltuun

Pidä aina palomuuri- ja virustorjunta-ohjelmistot ajantasalla

Tee päivittäin varmuus-kopiointi ja säilytä ne eri paikassa

Vaihda salasanat säännöllisesti ja pidä ne monimutkaisena

Ennaltaehkäisyn lisäksi kannattaa varautua Tietoturva-vakuutuksella

Ennaltaehkäisyllä vältetään pahin

Jotta tätä yritystoiminnan kannalta keskeistä hyödykettä ei menetettäisi, on ennen muuta pyrittävä torjumaan vahingot ennalta. Yksinkertaisia, mutta tehokkaita keinoja ovat palomuurin ja virustorjuntaohjelman käyttö sekä tiedostojen päivittäinen varmuuskopiointi ja varmuuskopioiden säilyttäminen eri paikassa.

 

Jos vahinko kuitenkin sattuu, Ifin tarjoama ainutlaatuinen Tietoturvavakuutus auttaa jalkeille. Tietoturvavakuutus kattaa yritykseen kohdistuneiden tietoverkkorikosten kuten hakkeroinnin, viruksen, haitallisen koodin ja palvelunestohyökkäyksen aiheuttamia kuluja ja vahinkoja.

 

Yhteistyökumppanina IBM tarjoaa lisäksi asiantuntija-apua tietomurron tutkimisessa, tietomurron kohteeksi joutuneiden tietojen ja järjestelmien palauttamisessa sekä liiketoiminnan raiteilleen saattamisessa. Vakuutus korvaa lisäksi liiketoiminnan keskeytymisestä aiheutunutta taloudellista vahinkoa sekä vahingosta seuraavia ylimääräisiä kuluja.

 

Pidetään yhdessä huolta tiedosta!

 

Testaa onko yrityksesi tietoturva kunnossa.

Artikkeliin liittyvät palvelut

[[ product.inCart ? 'Poista palvelukorista' : 'Lisää palvelukoriin' ]]

x