[[ $root.alertMsgText ]]

Yrittäjyyden avaimena oman osaamisen arvostus

Anu Hoskonen ja Hannaleena Kuutilo, isännöitsijät, Walttari

Tapasimme neljä vuotta sitten. Työskenneltyämme yhdessä isännöintialalla, ajatus oman yrityksen perustamiseen kypsyi. Molemmilla yrittäjyys oli kytenyt mielessä ja ollut haaveena jo pitkään. Molemmat olemme aina tehneet töitä yrittäjämäisellä asenteella. Se on verissä.

 

Yrittäjyyden alkutaipaleella muistan päivän, kun kovalla helteellä suhasimme rappuja ylös alas jakaen flyereita kerrostaloihin. Missään tilanteessa ei ole tehnyt mieli heittää hanskoja tiskiin - päinvastoin. Ylpeys omasta yrityksestä kasvaa päivä päivältä.

 

Jos jotain tekisimme toisin, pääomittaisimme yrityksen eri tavalla. Nämä asiat kannattaa alussa miettiä tarkkaan. Yrittäjä saa varautua siihen, että taloudellisia yllätyksiä tulee.

 

Se on yllättänyt, miten ison siivun uuden yrittäjän ajasta byrokratia ja paperiasiat haukkaavat. Pääasialle, eli itse työn tekemiselle, ei meinannut aluksi jäädä aikaa.

 

Yrityksemme kasvu on yllättänyt. Ensin meitä oli kaksi, syksyllä meitä on jo seitsemän. Olemme triplanneet henkilökuntamme määrän. Koska kysyntää on ollut paljon, meillä täytyy olla myös tarjota palvelua.

 

Emme ole lähteneet polkemaan hintojamme alas. Se on varmasti yksi syy, miksi olemme kasvaneet. Haluamme hoitaa työmme laadukkaasti. Sanomme sen myös heti suoraan.

 

Olemme todella tarkkoja rekrytoinnin kanssa. Etsimme saman henkisiä ihmisiä porukkaamme. Uskomme, että kun yrityksessämme on hyvä työskennellä, saamme parhaat tyypit meille töihin - ja niin olemme saaneetkin. Palkitsemme työntekijöitämme. Esimerkiksi hieroja käy meillä kuukausittain.

 

Yrittäjän kannattaa tehdä sitä, mitä osaa. Me myymme asiantuntijapalvelua asiakkaillemme hyvän asiakaspalvelun avulla. Olemme lähteneet tekemään isännöintiä uudella otteella. Olemme esimerkiksi pyrkineet palveluiden sähköistämiseen ja tiedottamisen parantamiseen.

 

Olemme kuulleet kommentteja, että ”antaa nyt tyttöjen yrittää”, mutta kun ikä alkaa olla lähempänä viittäkymmentä kuin teini-ikää, niin voimme ottaa sen kohteliaisuutena. Olemme lunastaneet asiakkaidemme luottamuksen ja pärjänneet hyvin. 

 

Katsomme tulevaisuuteen. Emme halua, että joskus mainoksessamme lukee "jo 30 vuoden kokemuksella" tarkoittaen sitä, että teemme asioita samalla tavalla kuin 30 vuotta sitten. Täytyy olla jatkuvasti halukas kehittämään ja haastamaan itseään. 

 

Olemme onnistuneet yhdessä yrittäjinä, sillä täydennämme toisiamme. Olemme välillä kuin vanha aviopari.

 

Yrittäjyydessä parasta on vapaus. Jos joku kyttäisi minua selän takana, hoidanko työni vai en, ottaisin lopputilin saman tien. Päätöksenteko omassa yrityksessä on nopeaa ja helppoa. Palkitsevinta on asiakkaiden palaute ja luottamus, ei raha.

 

Viisi ominaisuutta, joita yrittäjä tarvitsee

 

  1. Hyvä stressinsietokyky.  Ei saa hermostua, vaikka rahaa ei tulisi heti ovista ja ikkunoista yrityksen perustamisen jälkeen. Esimerkiksi mindfullnessia harjoittamalla omaa stressinsietokykyään voi kehittää.
  2. Huumorintaju. Pitää osata nauraa - myös itselleen.
  3. Sitkeys. Palkinto kovasta yrittämisestä ja sitoutumisesta tulee ajallaan. Siihen täytyy luottaa.
  4. Ammattitaito. Kun tekee sitä mitä osaa, peruspohja on kunnossa. Oma osaaminen täytyy brändätä ja miettiä, miten asioita voisi tehdä entistä paremmin.
  1. Kaukonäköisyys. Kannattaa katsoa ennemmin 3-5 vuoden, kuin puolen vuoden tai vuoden päähän. Paniikinomaisia ratkaisuja tulee välttää

 

Ole kaukonäköinen ja ryhdy suunnittelemaan unelmiesi yritystä

Kokeile suunnittelutyökalujamme!

 

x