[[ $root.alertMsgText ]]

Aitous vie eteenpäin

Kampaaja Vilma Pouru, 25, Pinta hius- ja kauneushuone

Minulla oli selkeä visio siitä, millainen kampaamostani tulee. Halusin saada omannäköiseni paikan, jossa vallitsee hyvä energia ja fiilis. Otin riskin ja perustin oman liikkeen. Se kannatti.

 

Yrittäjyydessä olen onnistunut olemalla läsnä ja kohtaamalla asiakkaat aidosti. 
 
Olen ollut yrittäjänä pian kaksi vuotta. Työskentelin aikaisemmin vuokratuolilaisena.  Oma kampaamohoitolani on ollut pystyssä kolme kuukautta. 

 

Oma syntini on, että vien liikaa töitä mukanani kotiin. Sitä pitäisi välttää. Kaikkea ei kannata murehtia. Siinä asiassa tekisin nyt toisin: olen oppinut, että olisin välttynyt monelta itkulta ja hampaiden kiristykseltä, jos olisin vain jättänyt asioita enemmän herran haltuun. 

 

Paperisodan keskellä on joskus tehnyt mieli luovuttaa. Olen kuitenkin selvinnyt, rauhallisesti vain tekemällä. Lykkään niitä silti aina viimeiseen asti. En ole numero-orientoitunut ihminen. Onneksi löysin hyvän kirjanpitäjän, jolla on samanlainen intohimo numeroiden pyörittelyyn kuin minulla omaan ammattiini. Hän pitää minut selkokielisesti ajan tasalla luvuista ja veroasioista.  

 

Alitajuisesti jännitys on koko ajan yrittäjän matkakumppanina. Aluksi jännitys sai turhan suuret mittasuhteet. Pelkäsin, että mitä jos yksikään asiakas ei tule. Se oli turhaa, asiakkaat ovat löytäneet Pintan hyvin. Kärsin silti edelleen irrationaalisesta asiakaskadon pelosta. 
  
Parasta yrittäjyydessä on, että saan olla oma itseni. Samoin vapaus, mutta samalla se on myös hurjinta. Yrittäjä on täysin vastuussa omasta työstään.

 

 

Vilman viisi vinkkiä aloittelevalle yrittäjälle

1.    Kuuntele sydäntäsi. Tee niin kuin tuntuu parhaalta.
2.    Tee itse. Kun toteutat suunnitelmiasi mahdollisimman paljon omin käsin, investoinnit pysyvät pieninä. 
3.    Kiinnitä huomio sijaintiin ja näkyvyyteen. Yksi tärkeimmistä asioista yrityksen perustamisessa on oikea sijainti, jotta potentiaaliset asiakkaat löytävät paikalle. Myös yrityksen näkyvyys sosiaalisessa mediassa on olennaista tänä päivänä. 
4.    Muista kirjanpidon merkitys. Ole tarkka. Mieti kulurakenteet ja tee liiketoimintasuunnitelma huolellisesti. Hanki hyvä kirjanpitäjä! Raha-asioiden kunnolla hoitaminen on yrittäjän elinehto.
5.    Ole aito asiakkaille. Anna oman persoonasi näkyä. Keskity jokaiseen asiakkaaseen, aidosti. Nöyryys asiakkaita kohtaan kannattaa muistaa. Kun olet oma itsesi, se vie pitkälle.

 

Kokeile suunnittelutyökalujamme!

 

Lue lisää vinkkejä ja tarinoita onnistumisista >>

x