[[ $root.alertMsgText ]]

Ideasta tositoimiin

Riku Mäkelä, Slush

Mulla on tosi hyvä idea. Nyt en tarvi muuta kuin pari koodaajaa, vinkkaisitko? Kun Riku Mäkelä saa tällaista sähköpostia innostuneelta opiskelijalta, hänen päänsä painuu käsiin. Ei taas.

– Ideat eivät ole minkään arvoisia, vaan toteutus on 99 pinnaa, Mäkelä toteaa. Hänen mukaansa sama idea johtaa eri tekijöiden käsissä aina erilaiseen tuotteeseen.

– Yleensä kun ruvetaan tekemään jotain, vasta matkan varrella löytyy se, mitä todella halutaan tehdä. Ja jos asiakas ei osta, tehdään jotain sellaista, mitä asiakas ostaa.

Pelkkä idea saa harvoin myöskään rahoitusta. Mäkelä on vakuuttunut, että kankeakin proto lisää rutkasti teknologiayrittäjän uskottavuutta.

– Esimerkiksi mobiilipalvelun proton tekeminen ei vie kauhean paljon aikaa. Sehän on vain hauska harrastus opintojen tai työn rinnalla.

 

Verkosto luodaan koulussa

Kansainvälisesti menestyvä, voittoa tavoittelematon Slush syntyi Suomessa opiskelijoiden talkoovoimin. Riku Mäkelästä tuli Slushin ensimmäinen palkattu työntekijä vuonna 2013. Hän työskenteli Slushin toimitusjohtajana vuoden 2015 alusta kesän 2016 alkuun ja jatkaa nyt hallituksen jäsenenä.

Mäkelä päätyi Slushiin silloisen vetäjän Miki Kuusen ehdotuksesta. Molemmat opiskelivat Aalto-yliopistossa.

26-vuotias Mäkelä sanoo kuitenkin, ettei startup-maailmassa kysellä tutkintoja.

– Itse olen saanut koulusta liiketoiminnan perustaidot, ja mikä vieläkin tärkeämpää, verkoston. Missä muualla pääsee tutustumaan satoihin huippuskarppeihin tyyppeihin, joiden kanssa voi vaikka perustaa yrityksen?

Suomalaiset teknologiayrittäjät ja -asiantuntijat muodostavat Mäkelän mukaan muutenkin tiiviin verkoston, josta voi etsiä osaajia yritykseen tai uutta suuntaa, kun oma yritys on myyty, lopetettu tai kaatunut.

 

Naiivin positiivinen asenne

Työmarkkinoiden sakatessa joku saattaa pohtia yrittäjyyttä vaikka ei muuten pohtisi. Millainen persoona sitten sopisi yrittämiseen? Mäkelä ei jäisi sitä arvuuttelemaan.

– Jos tekee jotain siistiä eikä lyö vetoa omalla asunnollaan, mitä haittaakaan yrityksen perustamisesta voisi olla?

Yksi piirre tuntuu yhdistävän yrittäjiä. Mäkelän mukaan yrittäjä on helposti innostuvaa laatua, ja nuori yrittäjä on sitä eniten.

– Nuorilla yrittäjillä on naiivin positiivinen asenne, mikä on hyvä asia. Yleensä ihmiset sitten kyynistyvät oikeista paikoista työtä tehdessään.

Myönteinen asenne korostui myös tutkimuksessa, jonka Slush teetti eurooppalaisten yrittäjien keskuudessa. Iästä riippumatta enemmistö teknologiayrittäjistä piti nykyhetkeä juuri parhaana yrittämiselle, mutta 18-25-vuotiaat olivat tästä lähes yksimielisiä. Mäkelä perustelee ajatusta maailman pienentymisellä. Yrityksen voi perustaa helposti kotisohvalla, ja tuotteen jakelukin hoituu usein digitaalisesti.

– Huippuyrittäjä voi tulla mistä tahansa. Tämä on muuttunut täysin kymmenessä vuodessa, Mäkelä sanoo.

Slush-ympäristön tyypillinen yrittäjä tavoittelee startupilleen kansainvälistä menestystä, ja moni haluaa jopa muuttaa maailmaa. Mäkelä huomauttaa, että käynnissä on lisäksi maailmanlaajuinen freelance-trendi. Yrittäjinä toimii yhä enemmän asiantuntijoita, joiden tavoitteena on työllistää lähinnä itsensä.

 

Virheiden kautta johtajaksi

Innostunut yrittäjä tai nuoren yrityksen työntekijä voi olla hieman liiankin sopiva pestiinsä. Mäkelä tietää omista ja lähipiirinsä kokemuksista, että antoisaa työtä voi tehdä 18 tuntia päivässä huomaamatta minkäänlaista rasitusta ennen kuin raapaisee pohjaa.

– Meilläkin yritetään kiinnittää huomiota siihen, että välillä otetaan vaikka päivän breikki, Mäkelä sanoo.

Hän arvioi Slush-tiimin keski-iäksi noin 24 vuotta. Hänen mukaansa ikä määrittää pitkälti sen, miten porukka viettää aikaa yhdessä. On kuitenkin turha toivo, että ikätoveruus tarjoaisi toimitusjohtajalle oikotien johtamistaitoihin.

– Olin tosi surkea, kun ryhdyin toimitusjohtajan hommaan, vaikka minulla oli ollut näköalapaikkoja johtamiseen erilaisissa organisaatioissa. Vuoden kuluttua meni jo paremmin. Piti vain näyttää, että olin halukas oppimaan virheistä.

Tukena Slush-tiimillä on parinkymmenen konkarin joukko, mukaan lukien hallitus, jonka jäseneksi Mäkelä siirtyi tänä kesänä.

– Kannattaa kuunnella muita, mutta päätökset pitää silti tehdä itse, Mäkelä neuvoo uusia johtajia.

 

Teksti: Marianna Salin

Kuvat: Samuli Pentti, www.samulipentti.com / Slush

 

Riku Mäkelä vinkkaa:

  • Valitse tiimi tarkasti. Jos perustat yrityksen kavereiden kanssa, siihen pitää olla hyvä syy. Hyvä syy ei ole se, että on kiva tehdä töitä yhdessä, vaan se, että kaverit ovat äärettömän hyviä jossain.
  • Älä jumita ideoissa, vaan ala heti toteuttaa. Testaa ideaa asiakkailla ja vaihda suuntaa ripeästi, jos on tarvis.
  • Tutki megatrendejä, jos haluat muuttaa maailmaa. Selvitä, mikä on hypeä ja mikä ei. Etsi miljardimarkkinat ja tavoittele siitä siivua.
  • Riko uraputkia. Anna nälkäiselle osaajalle heti kaikki vastuu mitä hän pystyy ottamaan, ja pian lisää, jos työ käy tylsäksi. Jos menee vähän yli, peruuta puoli askelta.

 

Ideasta tositoimiin!

Luo ilmainen käyttäjätili ja kokeile suunnittelutyökaluamme >


x