[[ $root.alertMsgText ]]

Tartu rohkeasti tilaisuuteen 

Onnistuvat Yrittäjät - Jaakko Sorvisto, Jaakko Sorvisto Photography

 

Mikä sai sinut ryhtymään yrittäjäksi ja kuinka kauan olet ollut yrittäjänä?

Olen toiminut yrittäjänä reilut 4 vuotta ja ajauduin yrittäjäksi hieman huomaamattani. Aloitin häiden kuvaamisen lähipiiristä, mutta ulkopuolisten kyselyiden lisääntyessä oli perustettava yritys, jotta sain laskutettua näistä keikoista edes jotain pientä. Homma lähti kuin varkain rullaamaan ja jossain vaiheessa aloin ymmärtämään, että tästä voisi kehkeytyä itselleni ammatti.

 

Tutustu Jaakon yritykseen tästä.

 

Mikä on yllättänyt yrittäjänä olemisessa?

Varsinaisesti mitään isompia yllätyksiä ei tule äkkiseltään mieleen, mutta tietenkin se pääsi hieman yllättämään, että helposti töitä tuli tehtyä ainakin alkuvaiheessa tosi pitkiäkin päiviä lähes huomaamattaan. Varsinkin perheelliselle yrittäjälle se tuottaa varmasti ongelmia kodin arjessa ja parisuhteessa. Nykyään käytän ”yrittäjän vapautta” mahdollisimman vähän ja pyrin työskentelemään säännöllisesti virka-aikana.

 

Mitä neuvoja antaisit aloittavalle yrittäjälle?

Kehoitan kyllä rohkeasti tarttumaan tilaisuuteen, jos omasta mielestä hyvä liikeidea on hyppysissä. Uskon, että aloittavalle yrittäjälle ei voi liikaa korostaa verkostojen merkitystä. Kannattaa myös laajentaa verkostoa ja tutustua rohkeasti muihin samalla alalla toimiviin yrittäjiin, sillä kaikilla on varmasti jotain arvokasta jaettavaa toisilleen. 

 

 

Tilaa OnnistuYrittäjänä.fi uutiskirje, ja saat kuukausittain ajankohtaisia yrittäjävinkkejä.

Tilaa uutiskirje!


x