[[ $root.alertMsgText ]]

Osuuskunnan perustaminen

 

Osuuskunta on yksi itsensä työllistämisen muoto, jossa työtä tehdään yrittäjämäisesti osuuskunnan alla. Osuustoimintaan perustuvan yrittämisen suurimmat edut kiteytyvät sen yhteisölliseen toimintaperiaatteeseen.

Tulitko ajatelleeksi, että todennäköisesti sinunkin lompakostasi löytyy jonkin osuuskunnan jäsenyys? Vaikka Suomessa osuuskuntien jäsenyys on hyvin yleistä, yritysmuotona se on edelleen suhteellisen harvinainen. Osuuskuntamuotoinen yrittäminen on kuitenkin nostanut suosiotaan asiantuntijuuteen perustuvassa yritystoiminnassa sekä erityisesti nuorten yrittäjien keskuudessa. Pähkinänkuoressa osuuskunnan jäsenet tarjoavat omaa osaamistaan ulkopuolisille asiakkaille tai oman osuuskunnan sisällä. Laskutus tapahtuu osuuskunnan kautta, jolloin osuuskunta myös maksaa tekijälle palkan.

 

Ura- ja opinto-ohjauspalveluihin keskittyneen Ohjausosuuskunta Otteen perustajajäsen ja puheenjohtaja Sara Peltolalla on vuosien varrelta monipuolinen näkemys osuuskunnan toiminnasta ja pyörittämisestä:

 

— Mielestäni yksi osuuskunnan suurimmista plussista on yhdessä tekeminen. Osuuskunta tarjoaa luontevan alustan yhteistyöhön jäsenten kesken asiakkaiden palvelemiseksi, oman osaamisen jakamiseksi ja toisilta oppimiseksi yhteisön sisällä. Lisäksi yrittäjyyden koukeroida voidaan ratkoa yhdessä ja vastuuta jakaa, Peltola sanoo.

 

Yhdessä yrittäminen innostaa

 

Koska osuuskunta ei alkuun vaadi suurta rahallista sijoitusta, kynnys perustamiseen ja osuuskuntaan liittymiseen on matala. Toiminimellä yrittämiseen verrattuna osuuskunta voi tuoda tukea ja turvaa, jos yksin liikkeelle lähteminen jännittää. Osuuskunnan perustamiseen tarvitaan vähintään yksi henkilö, mutta jäsenmäärää ei ole ennalta määritelty. Osuuskunnalla täytyy olla hallitus.

 

Peltolalle suurimpia syitä valita osuuskunta yritysmuodoksi oli yhteisen yritystoiminnan aloittaminen.

 

— Lisäksi useamman osaajan työpanos tekee myös uusien tuotteiden ja palveluiden ideoimisesta hyvin innostavaa, Peltola sanoo.

 

Osuuskuntaa perustettaessa valitaan toiminimi, jonka alla yritystoimintaa harjoitetaan. Toiminimilain mukaan nimen tulee sisältää sana ”osuuskunta”, lyhenne ”osk” tai yhdysosa ”osuus”. Koska osuuskunta on kirjantopito- ja verovelvollinen yritys, sen tulee ilmoittautua sekä kaupparekisteriin että Verohallinnon rekistereihin. Osuuskunta alkaa olemaan siitä hetkestä lähtien, kun se kirjataan kaupparekisteriin.

 

Koska osuuskunta on yritys, sen on myös huolehdittava vakuutusturvastaan. Vakuutustarpeiden kartoitus ja niiden ajan tasalla pitäminen on tärkeää. Yhtä ainoaa, valmista ratkaisua vakuuttamiseen ei ole, sillä tarpeet vaihtelevat osuuskuntakohtaisesti. Lakisääteisten vakuutusten piiriin kuuluu eläketurva, joka on osuuskunnan vastuulla.

 

Osuuskunnan tulee myös vakuuttaa työntekijänsä tapaturmien varalta, mikäli kokonaisia työpäiviä kertyy kalenterivuoden aikana yli 12.

 

Haluatko lisätietoa osuuskunnan vakuutus- ja pankkiasioiden järjestämisessä?

Jätä meille soittopyyntö alla olevan lomakkeen kautta! Olemme sinuun pikaisesti yhteydessä.

 

Verkostojen voima

 

Kaikkia osuuskuntia ei voi niputtaa saman kategorian alle. Henkilöstöomisteinen osuuskunta on työntekijöidensä yritys, jossa jäsenet ovat työsuhteessa omaan osuuskuntaansa ja tarjoavat sen kautta omaa osaamistaan ulkopuolisille asiakkaille. Markkinointiosuuskunta taas huolehtii jäsentensä tuotteiden tai palveluiden markkinoinnista. Usein tällaisen osuuskunnan jäsenet myös hyötyvät oman osuuskuntansa tunnistettavasta tavaramerkistä. Yksi esimerkki markkinointiosuuskunnasta on osuusmeijeri. Tyypillinen hankintaosuuskunta taas perustuu sen jäsenien tarpeille, oli kyseessä sitten tuote, tavara tai palvelu. Esimerkiksi osuuskauppa ja -pankki ovat hankintaosuuskuntia. Periaate on kuitenkin kaikissa sama, oli kyseessä sitten pieni tai iso osuukunta:

 

— Osuuskuntamuotoisen yrityksen tunnuspiirteenä on mielestäni verkostomaisuus ja halu kasvattaa osuuskuntaan kuuluvien verkostoa. Se sopii mielestäni hyvin yhteiskunnallisten toimijoiden yritysmuodoksi. Osuuskunnan tavoitteena on jäsentensä elinkeinon tukeminen eikä esimerkiksi maksimaalisen voiton tuottaminen osakkeenomistajille, Peltola sanoo.

 

Joustava työelämä on tulevaisuutta

Yksi osuuskuntamuotoisen yrittämisen haasteista Peltolan mukaan on yhteisten toimintatapojen rakentamisen vaatimus.

 

— Jos harkitsee osuuskunnan perustamista, kannattaa käyttää aikaa "oman porukan" etsimiseen: varmistaa, että käsitykset toiminnan tavoitteista ja niistä asioista, joihin haluaa vaikuttaa, ovat jaetut, Peltola vinkkaa.

 

Osuuskunnan jäsen voi joko laskuttaa oman yrittäjämäisesti tehdyn työnsä tai projektinsa osuuskunnan kautta tai osuuskunnan ja jäsenen välille voidaan solmia työsopimus. Esimerkiksi Ohjausosuuskunta Otteessa sopimukset ulkopuolisten asiakkaiden kanssa solmitaan osuuskunnan ja asiakkaan välille. Osuuskunnan sisältä valitaan toimeksiantoon sopivin tekijä, jolloin jäsen on työsuhteessa osuuskuntaan eikä itsenäinen yrittäjä.

 

— Tämän lisäksi riittävän pieni omistusosuus osuuskunnasta  — 7 jäsentä tai yli — ovat mahdollistaneet jäsenillemme satunnaisten projektien hoidon esimerkiksi työnhaun ohella ilman ansiosidonnaisen menettämistä. Itsensä työllistämisen kenttä tuntuu kuitenkin olevan kovassa murroksessa ja tulkinnat erilaisista työllistymisen muodoista vaihtelevat myös TE-toimistojen kesken, Peltola sanoo.

 

Peltolan mukaan osuuskunnan jäsenyys tarjoaa joustavan mahdollisuuden osa-aikaiseen yrittäjyyteen esimerkiksi oman palkkatyön ohella tai oman osaamisen tarjoamiseen aktiivisen työnhaun aikana.

 

— Uskon, että osuuskuntien mahdollisuuksia tullaan tulevaisuudessa hyödyntämään entistä enemmän, kun työelämä muuttuu perinteisistä palkkasuhteista kohti projektimaisempaa, verkostoissa tapahtuvaa työskentelyä, Peltola pohtii.

 

Perustamassa osuuskuntaa?

Luo ilmainen käyttäjätili ja kokeile suunnittelutyökaluamme >


x