[[ $root.alertMsgText ]]

TIETOTURVAVAKUUTUS

Jos asiakkaasi luovuttaa sinulle arkaluonteisia tietoja yrityksestään oman palvelusi luonteen vuoksi, on harteillasi suuri vastuu. Tieto on turvattomimmillaan, jos se löytyy yrityksesi pilvitiedostosta, kannettavasta tai muusta käytössä olevasta tietokannasta, jota ei ole kunnolla suojattu. Kyberrikollisuus on koko maailmassa kasvava rikollisuuden muoto, jonka uhreina ovat niin suuret kuin pienet yritykset. Tätä uhkaa vastaan If loi Tietoturvavakuutuksen, joka kattaa kyberrikollisuudesta aiheutuneita kuluja ja tukee yrityksen taloutta.

Suojaamaton yrittäjä on kohde

Kyberrikollisuus on ollut toimivaa etenkin pienemmissä yrityksissä, missä yrittäjällä ei aina ole kunnollista turvaa. Kohteet ovat harvoin tarkasti määriteltyjä yrityksiä, vaan useammin rikolliset etsivät kaikista yrityksistä niitä, joilta varastaa tietoja tai kiristää rahaa palvelun aktivoimiseksi. Tämän kaltaisia hyökkäyksiä on mm. hakkerointi, ransomware-kiristystoimet, sekä asiakastietojen kalastelu. Heidän menetelmänsä kehittyvät jatkuvasti ja seuraukset voivat koitua kalliiksi.

 

Yrittäjänä olet vastuussa sinulle luovutetusta tiedosta

Jos asiakkaasi arkaluonteiset tiedot vuotavat vääriin käsiin tietokannastasi, olet vastuussa seuraamuksista. Vahingon lisäksi joudut myös tarkistamaan tietokoneesi sekä varmistamaan että tietokantasi on jälleen turvattu. Tästä johtuvat lisäkulut, ottamatta huomioon mahdolliset toiminnan keskeytymisestä johtuvat kulut, voivat tulla yrittäjälle hyvin kalliiksi. Tietoturvavakuutuksen tarkoitus on turvata nämä kulut ja neuvoa yritystä kyberturvassa

 

Yhteistyökumppanina IBM

Ifin tietoturvavakuutuken lisäominaisuutena on IBM:n tuki. Jos kohtaat tietomurron, yhteistyökumppanimme tutkii sen ja antaa apua tietojen ja järjestelmien palauttamiseen. Heidän tuellaan saat liiketoiminnan takaisin raiteilleen mahdollisimman nopeasti. 

If korvaa liiketoiminnan keskeytymisestä aiheutuvaa taloudellista vahinkoa. Vakuutus kattaa myös kuluja, jotka aiheutuvat tietomurron ilmoittamisesta asiakkaalle tai valvonnasta sen varmistamiseksi ettei asiakkaiden henkilö- tai luottotietoja varasteta.

 

Vakuutus turvasi askarteluliikkeen toiminnan

Yritykseen kohdistui palvelunestohyökkäys tuntemattomalta taholta, jonka vuoksi verkkokauppaa ei voinut enää käyttää. Liikkeiden järjestelmät eivät pystyneet vastaanottamaan ostotapahtumia, eivätkä asiakkaat päässeet liikkumaan sivustolla tutkiakseen yrityksen tuotteita. Käytännössä yritys menetti myyntinsä täysin.

 

Asiakas ilmoitti Ifille heti huomattuaan vahingon. Yhteistyökumppanimme selvitti palvelunestohyökkäyksen tekotavan ja sai hyökkäyksen loppumaan neljässä päivässä.

 

Vakuutus korvasi liiketoiminnan keskeytymisestä aiheutunutta taloudellista vahinkoa 4500 euroa sovitulla 12h omavastuuajalla. Taloudellinen vahinko aiheutui alentuneesta myynnistä hyökkäyksen aikana. Korvasimme myös palvelunestohyökkäyksen selvittämisen ja torjumisen kustannuksia.

 

Näillä keinoilla pienennät tietoturvariskejä!

  • Varmista, että käytössäsi on toimiva ja päivitetty palomuuri sekä virustorjunta
  • Pidä järjestelmät ja laitteet ajan tasalla
  • Ota varmuuskopiot päivittäin. Se ei vie paljon aikaa mutta voi olla elintärkeää yritykselle vahingon sattuessa. Muista myös säilöä ne varmaan paikkaan
  • Varmista, etteivät salasanat ja muut tunnisteet pääse asiattomien käsiin. Muista myös vaihdella niitä.

 

Onko tietoturvavakuutus yrityksellesi tarpeen?

Lähetä tarjouspyyntö tietoturvavakuutuksesta

 


x