[[ $root.alertMsgText ]]

Yrittäjä, uskalla suunnitella

Yrittäjänä joutuu parempaan yltääkseen jatkuvasti haastamaan itseään. Välillä keinot tuntuvat olevan vähissä. Nordic Business Forumin Hans-Peter Siefen tarjoaa avuksi neljä vinkkiä.

 

Itsensä haastaminen on tuttua Nordic Business Forumin hallituksen puheenjohtajalle Hans-Peter Siefenille. Jyväskylästä lähteneen Siefenin yhdessä Jyri Lindénin kanssa luotsaama Nordic Business Forum järjestetään tänä vuonna jo yhdeksättä kertaa. Vuosi vuodelta kasvanut kaksipäiväinen business-tapahtuma vetää Helsingin Messukeskukseen jopa yli 7500 kävijää eri puolilta maailmaa. 

 

Suunnittelu vapauttaa

 

Mikä siis on paras vinkki, jotta yrittäjä voi ylittää itsensä? ”Tärkeää on tehdä töitä fiksusti ja paljon”, Siefen naurahtaa. Arjessa tämä tarkoittaa ennen kaikkea suunnittelua ja varautumista – saattaa kuulostaa kankealta, mutta niiden merkitys jokapäiväisessä työssä on valtava.  Jos perusteet ovat kunnossa, se antaa resursseja innovointiin ja entistä luovempiin ratkaisuihin.

 

”Sen sijaan, että suunnitelmallisuus tappaisi luovuuden, antaa se ennemmin tiukan paikan tullen avaimet improvisointiin.”

 

Älä unohda huomista 

 

Kun kasvu on nopeaa ja töitä tehdään paljon, täytyy muistaa suunnitella myös tulevaisuutta – ettei yhtäkkiä käy niin, että huomenna ollaan tyhjän päällä.

 

”Tätä päivää ja huomista ei voi rakentaa yhtä aikaa, mutta molemmille on varattava oma aikansa”, Siefen varoittaa. ”Välillä kun tilauskirja on täynnä myynti ja markkinointi huomiselle ja ylihuomiselle uhkaa unohtua.  Sama pätee innovointiin: täytyy jatkuvasti kehittää tuotteita ja innovoida, jotta huomennakin pärjätään kilpailussa ja voitetaan asiakas.”

 

Keskity olennaiseen

 

Innovointi ja liiketoiminnan kehittäminen vaativat aikaa. Siksi omat ajankäytön hallinnan rutiinit on hyvä olla kunnossa. Näin turhat pystyy karsimaan pois ja yrittäjälle jää resursseja keskittyä asioihin, jotka ovat tärkeimpiä – ja miten onnistua niissä.

 

”Olennaisimpia asioita ovat arvon asiakkaalle ja innovointi, jotta sitä arvoa luodaan entistä enemmän – ja myynti”, Siefen tiivistää.

 

Yrittäjäkin tarvitsee lomaa

 

Vaikka töitä tuleekin tehdä kovasti ja takoa silloin, kun rauta on kuumaa, työn ja vapaa-ajan tasapainottaminen on tärkeää.  Arvoa on kaikista helpointa luoda, kun kotona on kaikki kunnossa.

 

”Jos vapaa-ajalle ja ajalle perheen parissa ei jää tilaa, on töitäkin vaikea saada sujumaan. Sen sijaan helpointa on tehdä töitä silloin, kun taustat ovat kunnossa ja koko perhe voi hyvin.”

 

Katso Siefenin neljä vinkkiä kasvua tavoittelevalle yrittäjälle

Nordic Business Forum järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 26.–27. syyskuuta.

 

Neljä vinkkiä yrittäjälle

Suunnittele – se vapauttaa luovuuteen

Rakenna niin tätä päivää kuin huomista

Keskity olennaiseen – asioihin, jotka luovat joko arvoa tai myyntiä

Muista työn ja hyvinvoinnin tasapaino

Teksti: Aino Vähälä

Kuva: Junnu Lusa

13.9.2018


x