[[ $root.alertMsgText ]]

Top 5 - kesän kirjavinkit

Kesä on ihmisen parasta aikaa – käytä se hyödyksi! OnnistuYrittäjänä.fi-tiimi kokosi sinulle kesän TOP 5 kirjavinkit. Nämä kirjat paitsi rentouttavat mielen, mutta samalla kehittävät sinua. Vinkit sisältävät asiaa aina aivoista johtajiin ja tahdonvoimasta menestyjiin. Mukavia lukuhetkiä!

 

1. Aivot työssä – Minna Huotilainen, Katri Saarikivi

Vuoden 2018 alussa julkaistu teos on tuoretta yrityskirjallisuutta, jossa pureudutaan siihen, millainen työ sopii ihmisaivoille. Aivoiltamme vaaditaan jatkuvasti yhä enemmän luovaa ajattelua, monimutkaista ongelmanratkaisua, vuorovaikutusta, oppimista sekä empatiaa.

 

Kirjassa keskitytään työelämään – ja siinä miten aivot toimivat siinä, mutta teksti on eläväistä sekä jopa samaistuttavaa. Edes kirjoittajien tausta aivotutkijoina ei vaikeuta lukemista. Kirjassa päästään myös tutustumaan menestyjien malleihin sekä kuullaan asioita monesta eri näkökulmasta. Haastattelussa ovat esimerkiksi Koneen Jussi Herlin sekä Wörksin Mikko Airas.

 

Millainen työ sopii ihmisaivoille? Miten pitää huolta aivojen peruskunnosta ja oppia tehokkaasti? Millaiset työnteon käytännöt tukisivat parhaiten hyvinvointiamme ja tehokkuuttamme?

 

Mikäli nämä kysymykset herättivät vähänkään mielenkiintoa, kannattaa käydä pikimmiten hankkimassa Aivot työssä -kirja omalle yöpöydälleen. 

 

2. Tahdonvoiman käyttöohje – Frank Martela

Kirja, joka kertoo, mistä tahdonvoimassa on kyse, ja antaa 20 työkalua sen hallintaan. On osoitettu, että tahdonvoima on yksi keskeisimmistä menestyksen salaisuuksista usealla elämän osa-alueella – aina työelämästä vapaa-aikaan ja sosiaaliseen elämään. Miten pidämme huolta, että tahdonvoimaa on riittävästi, silloin kun sitä eniten tarvitaan?

 

Kirjasta saat konkreettisia esimerkkejä ja tarinoida, joiden avulla heikkoa tahdonvoimaa voi vahvistaa. Moni meistä nimittäin kokee, ettei itsellä ole tahdonvoimaa riittävästi. Kirjan antamien keinojen avulla pystyt rakentamaan oikeaan suuntaan johdattavia rutiineja. Lukiessasi saatat havaita, miten ympäristösi sopiva muokkaaminen on usein tehokkain keino pitää sinut oikealla polulla.

 

Kun sinulla on tahdonvoimaa, alat myös saamaan asioita aikaan!

 

Tutustu kirjan kotisivuihin: https://tahdonvoimankayttoohje.fi

 

Lisää aikaansaamisesta ja älykkäistä työtavoista voit katsoa yllä olevasta webinaarista.

3. Johtajuuden ristiriidat - Alf Rehn

”Johtajuus on vaikeaa tasapainoilua ja usein ristiriitojen kyllästämää. Se on yhtä aikaa epäonnistumista ja onnistumista, nopeaa ja hidasta, järkevää ja tunnetta, tekemistä ja unelmointia, yksinäistä ja yhteisöllistä, muuttuvaa ja pysyvää”, kirjoittaa professori Alf Rehn Johtajuuden ristiriidat -kirjassaan.

 

Kirja paneutuu johtajuuden ristiriitoihin: usein jopa mahdottomiin vaatimuksiin, joihin johtajat nykyään törmäävät. Miten johtaa tehokkaasti ja sydämellä kun pitäisi olla yhtä aikaa luja visionääri ja näkymätön tsemppaaja, tiimipelaaja sekä oman tiensä kulkija?

 

Rehn kirjoittaa johtajuuden monimuotoisuudesta sekä mahdottomuudesta käyttäen lähteinään tuoreinta tutkimustietoa, antiikin oppeja sekä niitä johtajia, joiden kanssa hän on viime vuosikymmenen aikana tehnyt töitä.

”Johtajan tulisi olla luja kuin teräs, mutta samalla ketterän mukautuva. Analyyttinen ajattelija, joka uskaltaa luottaa intuitioonsa. Tsemppaava kaveri, jonka nenälle ei hypitä.”

Tutustu lisää Johtajuuden ristiriidat -kirjaan tästä

 

4. Rework – Jason Fried, Hansson David Heinemeier

Rework ohjaa tekemään toisin, kuin monet muut bisneskirjat. Kirja tarjoaa sekä yksinkertaisia että konkreettisia neuvoja, joiden avulla pääset menestykseen. Menestymiseen tarvitaan aika vähän, eikä sinun tarvitse olla työnarkomaani tai haaskata aikaasi paperihommiin ja palavereihin. Ainoastaan teoilla ja sisällöllä on väliä. Rework antaa sinulle yrittämisestä, työstä ja yrityksistä uuden näkökulman, jota millään kurssilla ei opeteta.

 

Kirja seuraa yrityksen tietä menestykseen ideasta tuotteiden tai osaamisen tiedotukseen asti. Rework on viihdyttävä, vakuuttava, inspiroiva sekä käytännönläheinen. Tämä kirja toimii niin yrityksen perustamista harkitseville sekä jo vuosia menestyksekkäinä johtajina toimineille. Jos haluat luoda yrityksen ja työn, joka menestyy ja jonka pyörittämisestä nautit, tämä kirja on sinulle.

 

5. Aki Hintsa – Voittamisen anatomia – Oskari Saari

Aki Hintsan – Voittamisen anatomia on helppolukuinen teos, joka on jaettu kahteen osaan: Hintsan elämänkertaan ja kokonaisvaltaisesta elämänhallinnasta. Ainutlaatuinen tarina kertoo F1-maailman huipulla olevasta suomalaisesta Akista, joka leipoo kuljettajista mestareita. Myöhemmin kansainväliset huippujohtajat ottivat Hintsan oppeja käyttöönsä. Kirjasta löytyy Hintsan kokonaisvaltainen toimintamalli, jota kuka tahansa voi hyödyntää. Kirja on inspiroiva, ja kaikki itseään kehittävät saavat tästä jotain irti.

 

Hintsan mukaan elämässä on kuusi osa-aluetta. Ne ovat lepo, ravinto biomekaniikka, sosiaaliset suhteet, fyysinen terveys ja henkinen energia. Kaikki näistä vaikuttavat toisiinsa, ja kaikkia kehittämällä voi kehittää omaa hyvinvointiaan. Kaiken keskellä on Hintsan coreksi kutsuma ydin. Ytimeen kuuluu kolmen kysymyksen ymmärtäminen: Tiedätkö, kuka olet? Tiedätkö, mitä haluat? Hallitsetko omaa elämääsi? Kirjan toinen osa keskittyy selventämään tämän mallin kehittämistäja erilaisia käyttötapoja. 

 

Haluatko saada jatkossa yrittäjävinkkejä suoraan sähköpostiisi?

Kokeile ilmaisia työkalujamme ja tilaa uutiskirje!

 

 

Lähde: Adlibris.com

Kuva: Unsplash.com


x