[[ $root.alertMsgText ]]

TyEL – työntekijän vakuuttaminen

Oman yrityksen perustaminen on merkittävä askel, samoin yrityksen ensimmäisen työntekijän palkkaaminen ja TyEL-vakuuttaminen. 

Työntekijäsi vakuutetaan TyEL:n mukaan, kun:

Työ tehdään
työsuhteessa

Työntekijä on
18–67-vuotias

Palkka on vähintään 58,19 € kuukaudessa

Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen

Yritystoiminta on mallillaan, kassavirta soljuu, hommia riittää ja on tullut aika palkata firman ensimmäinen työntekijä. Se on mahtava asia ja hieno vastuu, joka myös omalta osaltaan kertoo yrityksen menestyksestä.

 

Yksityinen työnantaja vakuuttaa työntekijänsä eläkelain eli TyEL:n mukaan silloin, kun työ tehdään työsuhteessa, työntekijä on 18–67-vuotias ja työstä maksettu palkka on vähintään 58,19 euroa kuukaudessa.  

TyEL-vakuuttaminen alkaa työntekijän 18-vuotispäivää seuraavan kalenterikuukauden alusta jatkuen sen kuukauden loppuun, jolloin hän täyttää 68 vuotta. Myös työskentely eläkkeen rinnalla vakuutetaan 68 ikävuoden täyttämiskuukauden loppuun saakka. 

Työnantajan vastuutehtävät

Lakisääteinen TyEL-vakuutus eli eläketurva on jokaisen työntekijän perusoikeus, ja työnantajan on otettava työntekijälleen vakuutus kuukauden kuluessa ensimmäisestä palkanmaksusta. Myös ansioiden ilmoittaminen sekä koko TyEL-maksun tilittäminen eläkeyhtiöön ovat työnantajan vastuulla. 

 

Eläke lasketaan työntekijän työansiosta ja kustannetaan työnantajan ja työntekijän TyEL-maksuilla. Työnantaja pidättää työntekijän TyEL-maksun osuuden palkanmaksun yhteydessä.

Työntekijän kansalaisuudella ei ole merkitystä; Suomessa tehty työ vakuutetaan pääsääntöisesti työnantajan tai työntekijän kansalaisuudesta riippumatta. 

Valitsenko kuukausi- vai vuosi-ilmoituksen?

Kuukausi-ilmoittaminen

Työnantaja voi päättää, ilmoittaako hän työntekijöidensä ansiot eläkevakuutusyhtiöön kuukausittain vai vuosittain. Kuukausi-ilmoittamista kannattaa harkita etenkin silloin, jos työllistät vuoden mittaan paljon määräaikaisia työntekijöitä. Myös erilaiset sesonkityöntekijät, kuten kesä- tai jouluapulaiset, kuuluvat tähän ryhmään. 

 

Kuukausi-ilmoittamisessa maksusi perustuvat toteutuneisiin ansiotietoihin. Näin ollen maksusi ovat aina ajantasalla. Ilmoituksia ei tarvitse kuitenkaan tehdä, jos palkkaa ei jonain kuukautena makseta lainkaan.

Vuosi-ilmoittaminen

Vuosi-ilmoittamisessa ennakkomaksusi perustuvat arvioituun ennakkopalkkasummaan. Arviota voi vaihtaa tarvittaessa vuoden aikana, ja voit valita sinulle parhaiten sopivat eräkuukaudet. Toteutuneet ansiotulot ilmoitat vähintään kerran vuodessa, tammikuun loppuun mennessä.

Mitä TyEL maksaa?

TyEL-perusmaksu vuodelle 2017 on 25,10 % työntekijöiden palkoista. Työnantajana pidätät työntekijän eläkemaksun palkanmaksun yhteydessä ja maksat eläkeyhtiölle koko työeläkemaksun. Kunkin vuoden lopullinen vakuutusmaksu lasketaan vuosilaskennassa seuraavan vuoden keväällä, kun työntekijöiden ansiot on ilmoitettu eläkevakuutusyhtiöön.

 

Kokeile ilmaista palkkalaskuria. Voit arvioida TyEL-vakuuttamisen lisäksi muita työnantajan sivukuluja.

Artikkeliin liittyvät palvelut

[[ product.inCart ? 'Poista palvelukorista' : 'Lisää palvelukoriin' ]]

x