[[ $root.alertMsgText ]]

Ajanhallinta kultaa yrittäjyyden ja opiskelun ristitulessa

 

Kerkko Visuri, AutoBuy Oy

AutoBuy tekee käytetyn auton ostamisesta nopeampaa ja turvallisempaa automatisoimalla auton ostamisen prosessin. Palvelu tulee antamaan ajoneuvon historiatiedot varoituksineen, luomaan digitaalisen kauppakirjan ja hoitamaan rekisteröinnin uuden omistajan nimiin. Lisäksi palvelusta saa ostettavalle autolle rahoituksen ja vakuutuksen.

 

Yritystämme pyörittää kolmihenkinen tiimi: Kerkko Visuri, Robin Norrbäck ja Timo Moilanen. Meitä yhdistävät 2013 alkaneet tuotantotalouden opinnot Aalto-yliopistossa sekä palo yrittäjyyteen. AutoBuy on itse asiassa viimeisin projektimme: perustimme ensimmäisen yhteisen yrityksemme 2014.

 

Yksi tiimimme vahvuuksista on se, miten erilaisia olemme. Robin on analyyttinen myyntitykki, jonka erityistaito on uusien ideoiden ja konseptien kehittäminen. Timo on kokenut tehopakkaus, joka tuntee full-stack –devaamisen ja tuotteistamisen kuin taskunsa. Kerkko, eli allekirjoittanut, on esteettisesti ajatteleva UX-mies, joka oppii uutta nopeasti.

 

AutoBuyn liikeidea sai alkunsa lokakuussa 2015. Tällöin aikomuksena oli osallistua opiskelijoiden suosimaan Ultrahack-tuotekehityskilpailuun jollakin idealla. Sain puhelinsoiton Robinilta ja Timolta, jotka ehdottivat ideaa palvelusta, joka helpottaa käytetyn auton ostoa. Olin välittömästi myyty – tiesin, että kyseessä on loistava tiimi, ja ideakin kuulosti hyvältä. Kilpailuun lähtiessä mielessä olivat kuitenkin päällimmäisenä hauskan viikonlopun vietto ja mahdollisuudet hyviin palkintoihin.             

Teimme ennen kisaviikonloppua pienen nettikyselytutkimuksen, joka osoitti, että tällaisella palvelulla voisi olla kysyntää. Ultrahackissä tiimin yhteistyö pelasi kuin unelma. Toteutimme kisaviikonlopun aikana palvelun flow’sta demon, jolla voitimme oman sarjamme kilpailussa. Pääsimme pitchaamaan Slushin lavalle ja saimme paikan Open Finland Challengen finaaliin. Saimme lisäksi paikan Nordea Startup Accelerator -yrityskiihdyttämöstä ja sijoitustarjouksen, mikä oli viimeinen sysäys kilpailutyöstä yritykseksi. Päätös perustaa yritys syntyi siis yhden viikonlopun aikana.

 

Loppusyksy ja talvi yrityskiihdyttämössä olivat aikamoista hullunmyllyä. Olimmehan kaikki täysipäiväisiä opiskelijoita, ja jokaisella meistä oli opintojen lisäksi osa-aikainen palkkatyö. Tähän yhtälöön piti sitten lisätä uuden yrityksen pyörittäminen. Ajanhallinta ja priorisointi olivat kultaa, ja omaksuimme nopeasti 20-80 –säännön. Tästä huolimatta jopa koulunkäynti joutui joustamaan.

Kiireisinä aikoina on oppinut sanomaan ei, mutta yrittäjänä sitäkin tärkeämpää on oppia sanomaan oikeina hetkinä kyllä ja lähteä täysillä mukaan uusiin mahdollisuuksiin.

Ei ollut helppo vaihtoehto jättää osaa kursseista kesken tietäen, että se tulee lykkäämään valmistumista. Nyt voin sanoa, että onneksi tulimme antaneeksi AutoBuylle mahdollisuuden, sillä viimeiset kuusi kuukautta ovat olleet varmasti elämäni opettavaisinta aikaa. Kiireisinä aikoina on oppinut sanomaan ei, mutta yrittäjänä sitäkin tärkeämpää on oppia sanomaan oikeina hetkinä kyllä ja lähteä täysillä mukaan uusiin mahdollisuuksiin.

 

Yrittäjyys on tietyllä tavalla helppoa opiskelijalle: se ei jätä tyhjän päälle, sillä aina on olemassa koulun penkki, jonne voi palata. Tänä keväänä olemme saaneet tehtyä joidenkin koulukurssien kanssa erityisjärjestelyjä, jotka helpottavat yrittämistä, joten Aalto-yliopistolle kuuluu erityiskiitos ymmärryksestä!

 

Yrittäjyystarinamme on vasta muotoutumassa, mutta nostan nyt lopuksi esille kaksi yrittäjyyden hyvää puolta: tarinan kulkuun voi vaikuttaa itse omilla teoillaan, ja jokainen askel tuntemattomaan tuo valtavasti oppia.

 

Tartu haasteeseen ja ryhdy suunnittelemaan omaa yritystäsi. Tarjoamme sinulle ilmaiset ja helppokäyttöiset työkalut!

Rekisteröidy tästä

 


x