[[ $root.alertMsgText ]]

Anna mulle lisää tunteja vuorokauteen!

Jussi Simolin, Haituva Innovations Oy (InnoDuel -palvelu)

Alkuun paatosta: PK-yritysten viennin kasvu on Suomen tulevaisuuden kannalta kriittistä. Kun saamme tuplattua PK-yritystemme viennin arvon, olemme jo melkein voittajia

 

Miten kasvuyritysten johtajat sitten kokevat tällä hetkellä kasvun ja siihen liittyvät haasteet? Selvittelin asiaa juttelemalla kymmenien KasvuOpen2016 -finalistien kanssa ja keräämällä heiltä parviälyä ”Kasvua Komisario Palmu” -areenallamme.

 

Areenan kriittinen kysymys oli seuraava:

”Mitkä ovat juuri tällä hetkellä kasvun johtamisen suurimmat haasteesi?

Jutustelujemme aikana finalistit vertailivat InnoDuel -areenallamme muiden jättämiä kasvun johtamisen haasteita ja lisäsivät omiaan muiden arvioitavaksi. Tulokseksi kertyi automaattisesti kolmenkymmenen kasvun johtamisen haasteen ranking -lista, jossa TOP 3:en tislautuivat:

 

1. Osaavan henkilöstön löytäminen (77 %)

2. Kansainvälisen myyntistrategian toteuttaminen ja hallinta (76 %)

3. Vuorokaudesta puuttuu tunteja (71 %)

 

KasvuOpen -finalistien TOP 3 ranking -lista osuu ja uppoaa myös omalle kohdalleni. Mistä ihmeestä löydämme ne rokkistarat, joista muodostuu tulevaisuuden voittava tiimi positiivisella identiteetillä? Ja se myyntimalli! Skaalautua pitäisi ja uskallammeko heittäytyä inbound -markkinoinnin maailmaan ja ajatella markkinointia ja myyntiä yhtenä kokonaisuutena? Miksi tuntuu, että aika ei riitä?

 

Enkö osaa skaalata johtajuuttani ja tehdä päätöksiä riittävän nopeasti?

 

Kolmenkymmenen haasteen listalla oli myös haasteita, jotka liittyivät valtiollisten toimijoiden kykenemättömyyteen tukea kasvuyrityksiä. Tiedoksi Team Finlandille, että nämä haasteet eivät päässeet edes TOP 20 -kärkeen. Areenalla pelanneet kasvujohtajat uskovat siis siihen, että haasteiden voittaminen on todellakin heidän omissa käsissään.

 

Haasteista pitää siirtyä ratkaisumoodiin heti ja tehokkaasti. Tässä ovat omat kolme konkreettista ehdotustani siitä, miten kansainväliseen kasvuun tähtäävä johtaminen voisi skaalautua uudelle tasolle.

 

1. Ymmärrä, että elämme monimutkaisessa maailmassa ja totea, että sinä et johtajana tiedä kaikkea. Hanki uutta ja oivaltavaa tietoa sidosryhmiltäsi parempien päätöksien tueksi.

2. Osallista työntekijäsi ja asiakkaasi paremmin palvelujesi ja tuotteidesi suunnitteluun. Osallistaminen saattaa muuttua sitoutuneisuudeksi, joka tuo huimia tehoja ja ajan säästöä.

3. Laita nelinkertainen panostus markkinointiin, tai kymmenkertainen. Rohkeasti vain. Markkinointi on investointi, ei kulu.

 

Positiivisuuden kautta olemme askeleen lähempänä onnistumista. Tsemppiä kasvuun ja ei muuta kuin skaalaamaan omaa johtajuutta!

 

Iloisesti,

Jussi

Kirjoittaja vastaa Haituva Innovations Oyssä InnoDuel -palvelun asiakasiloisuudesta.

@innoduel

@jussi_simolin

https://www.facebook.com/innoduel/

http://www.innoduel.com


x