[[ $root.alertMsgText ]]

Yrittäjänä parasta on, kun voi tehdä mitä haluaa

Onnistuvat Yrittäjät - Renja Reenpää, Ahaa Helsinki

 

Millainen on yrityksesi?

Ahaa Helsinki on valmennusyritys, joka on perustettu vuonna 2016. Olen yksityisyrittäjä, mutta teen paljon yhteistyötä muidenkin tahojen kanssa. Valmennan yksityishenkilöitä sekä jonkin verran yrityksiä eri elämänalueilla. Yksi vahva osaamisalueeni on rakkausvalmennus, mutta toki myös ura ja itsensä kehittäminen on lähellä sydäntä.  Teen aika uraauurtavaa hommaa ainakin Suomessa, koska tästä näkökulmasta tehtyä rakkausvalmennusta ei ole tarjolla muualla!  Tarkoitus on tulla passiivisesta roolista aktiiviseen - millä saada kaikki paras mahdollinen irti itsestä ja kantaa vastuu omasta elämästä, niin mä autan siinä.

 

Tutustu Ahaa Helsingin kotisivuihin tästä.

Mikä sai sinut ryhtymään yrittäjäksi ja kuinka kauan olet ollut yrittäjänä?

Aloitin yrittäjänä pari vuotta sitten. Syynä mulla oli valtava halu rakentaa jotain omaa mistä voisin olla ylpeä sekä valtava palo jakaa osaamistani sitä tarvitseville!

Mikä on yllättänyt eniten?

Ensimmäinen yllätys yrittäjyydessä oli vaikeus keksiä nimi. Pitkään asiaa pyöriteltyäni koin-ahaa elämyksen. Ahaa Helsinki oli täydellinen nimi raikkaalle ja sielukkaalle kansainväliselle valmennusyritykselle! Toinen yllätys oli tietenkin se, että kestää todellakin hyvä tovi, ennenkuin saa asiat rullaamaan.

Mitkä ovat neuvosi alkavalle yrittäjälle?

Neuvoisinkin aloittavia yrittäjiä satsaamaan vahvaan tukiverkostoon. Tarvitset ihmisiä jotka uskovat sinuun niinä hetkinä jolloin oma intosi ja uskosi onnistumiseen horjuu. Ja usko pois, niitä hetkiä tulee olemaan. 

Mikä on parasta yrittämisessä?

Mulla on liike-elämän tausta ja olen ollut mukana pyörittämässä suomen suurimpia brändejä, joissa on aina kummallisia sääntöjä ja monta lusikkaa sopassa. Yrittäjänä ehdottomasti parasta onkin se, että voi tehdä mitä haluaa! Se on supervapauttavaa ja innostavaa. Itse olen lyhyen yrittäjän urani aikana perustanut pop up kahvilan, joka keskittyi unelmointiin, luonut Inspiraatiokalenterin, jonka avulla jokainen pystyy nauttimaan pienistä valmennusvinkeistä sekä tehnyt oman vuosittaisen I Love Me tapahtuman verkossa, jossa keskitytään omaan hyvinvointiin. 

Millainen trendi coachingista on tullut?

Coaching eli valmentaminen on nouseva ala - valmentajia tulee jatkuvasti lisää markkinoille. Oman koulutukseni tähän olen saanut New Yorkissa. Vaikka olen tehnyt uranvaihdoksen, niin kauppatieteilijän koulutus näkyy valmennuksessani hyvin tulosorientoituneena otteena.

Yrityksethän ovat alkaneet ottaa valmennusta hyvinkin osaksi arkeaan - palkataan ulkopuolisia valmentajia avainhenkilöille sekä herättelemään inspiraatiota. Tämä alkaa näkymään mun mielestä myös yrityksissä HR-puolella. HR alkaa olemaan kiinnostunut valmentamisesta, ja monet HR-puolen henkilöt käy itsekin jonkin näköisiä valmennuskursseja. Yksityissektorilla yksityiset ihmiset on alkaneet sisäistämään, että miksi ihmeessä mun pitäis pärjätä yksikseni vaikeiden ja hankalien asioiden kanssa. On helpompi kääntyä valmentajan puoleen nykyään. 

Miksi coachingista on tullut suosittua?

Yks syy on palvelukulttuurin lisääntynyt käyttö ja ehkä just se ajatusmaailman muutos siitä, että pitääkö mun nyt yksin puskea läpi harmaan kiven ja tehdä kaikki yksin, vai onko tälle vaihtoehtoa. Voinko mä ottaa jonkun tähän tuekseni, jonkun joka on ammattilainen tässä asiassa? Ehkä myös se valmius satsata siihen omaan hyvinvointiin. Ensin se tuli fyysistä kautta - ihmiset ovat ruvenneet panostamaan liikuntaan eri muodoissa. Joogatrendihän on ollut vahvana, ja sitä kautta myös se henkisen puolen hyvinvointi on nostanut päätään. Ihmiset ei enää myöskään vain tyytyä siihen mitä on vaan etsivät aktiivisesti ratkaisuja. 

Mitkä ovat coachingin hyödyt?

Isoimpana juurikin ettei tarvitse yksin keksiä sitä pyörää uudelleen. Saat valmentajalta konkreettisia keinoja, saat elämääsi ihmisen jonka kanssa reflektoida jonka työnä on keskittyä vaan suhun ja sun elämään. Harvoilla on huonoja kokemuksia valmennuksesta. Liikunnassa sulla on personal trainer ja henkisellä puolella vastaava on taas oma valmentaja. Moni alkaa olemaan aika ylpeä siitä, että on oma valmentaja. 

Missä näet yrityksesi muutaman vuoden päästä?

Olen yksityisyrittäjä, joten näen että yritys kehittyy mun mukana. Mun tavoitteena on kuitenkin tehdä tästä maailmasta parempi paikka, ja nyt mä toteutan sitä tavoitetta ihminen kerrallaan. Näkisin, ja toivoisin, että valmennus laajentuisi vähän enemmän aatemaailmaan ja skaalautuisi isommille yleisöille. Saisin enemmän ihmisiä ottamaan vastuuta omasta hyvinvoinnistaan! Mulla ei ole sellaista konkreettista, että kahden vuoden päästä olen siinä ja siinä, mutta näen isomman vaikutuspiirin. 

 

Päivitetty: 29.8.2018

 

Tilaa OnnistuYrittäjänä.fi uutiskirje, ja saat kuukausittain ajankohtaisia yrittäjävinkkejä.

Tilaa uutiskirje!


x