[[ $root.alertMsgText ]]

Yrityslaina auttaa kasvamaan

Rahoitukselle on yleensä suurin tarve yrityksen perustamisvaiheessa, mutta yrityslaina otetaan monesti myös yrityksen kasvun tueksi ja rahoittamaan tulevia saatavia.

Yrityslaina

Sen avulla voidaan kasvattaa liiketoimintaa

Yritykselle on tarjolla useita eri rahoitusvaihtoehtoja

Lainantakauksen voi ostaa esimerkiksi Finnveralta

Miten yrityksen raha-asiat hoidetaan?

Ennen yritystoiminnan aloittamista on hyvä pohtia muun muassa seuraavia asioita: Mistä ja miten raha tulee yritykseen? Tarvitsenko rahoitusta ja minkälaisia vaihtoehtoja minulla siihen on? Miten maksan laskuni?
Olenko turvannut itseni ja yritykseni olennaisilta riskeiltä?

Tili ja tiliote

Yritys tarvitsee oman tilin päivittäistä pankkiasiointia varten esimerkiksi maksujen vastaanottamiseen ja laskujen maksamiseen. Tiliote auttaa seuraamaan tilitapahtumia ja kertoo yrityksen taloudellisen tilanteen.

Verkkopankki

Verkkopankki on helpoin ja nopein tapa seurata yrityksesi taloudellista tilannetta sekä tilin saldoa, maksaa laskuja, ja lähettää verkkolaskuja asiakkaillesi. 

Verkkolasku (e-lasku)

Edullinen verkkolasku toimii yksittäisten laskujen osalta suoraan verkkopankissa, mutta myös erillisten taloushallinnon- ja laskutusohjelmien yhteydessä.

Yrityslaina 

Rahoituksella on yleensä suurin tarve yritystä perustettaessa, mutta kilpailukyvyn ylläpitäminen edellyttää investointeja myös tulevaisuudessa. Yrityslaina otetaan siis monesti myös positiiviseen tarpeeseen: sen avulla voidaan nopeuttaa yrityksen kasvua tai vastata liiketoiminnan kasvun tuomiin tarpeisiin sekä rahoittamaan tulevia saatavia.

 

Yrityslaina perustuu aina ensisijaisesti kannattavaan liiketoimintaan. Osa kustannuksista voi tosin olla sellaisia, jotka on hankittavat ennen kuin ne maksavat itsensä takaisin, kuten esimerkiksi tuotantolaitteet, henkilökunta tai tarvittavat raaka-aineet. Tämän vuoksi yrityslaina on tarpeellinen juuri raaka-ainehankintojen, tuotevaraston tai toimitilojen rahoittamisessa.

Yrityksen rahoitus jaetaan kolmeen osa-alueeseen

Perustamisvaiheen rahoitukseen kuuluvat pienet alkuvaraston hankinnat, toimitilat ja kalusteet, markkinointi sekä palkat.  Yrityksen arjen rahoittamiseen kuuluvat raaka-aineiden tuonti sekä myytävien tuotteiden hankinta (maahantuonti) suuremmissa erissä.

 

Investointien rahoittamisessa puhutaan ajoneuvoista, tuotantotiloista ja -laitteissta, uusien tuotteiden kehittämisestä, työntekijöiden palkkaamisesta sekä esimerkiksi tietojärjestelmien hankkimisesta tai uusimisesta.

Rahoituslähteet

Rahoituslähteitä on useita, kuten esimerkiksi yrittäjän omat varat, joukkorahoitus, yrityksen oma liiketoiminta, pankit perinteisenä ja merkittävimpänä rahoituslähteenä sekä Finnvera, joka toimii myös pankkien yhteistyökumppanina takaamalla yritysten lainoja. 

 

Myös erilaiset yrityshautomot ja kiihdyttämöt voivat auttaa ja tukea yritystä rahallisesti.

Mitä tarvitaan luoton vakuudeksi?

Rahoituspäätöksen tärkeimmät perusteet ovat yrityksesi tulevaisuudennäkymät ja maksukyky. Lisäksi tarvitaan vakuus siltä varalta, että yrityksesi kassavirta ei riitä luoton maksuun.

 

Luoton vakuutena voidaan normaalien reaalivakuuksien, kuten asunnon tai kiinnityksen, lisäksi käyttää myös esimerkiksi yrityskiinnitystä tai takausta.

 

Laske rahoitustarpeesi ja suunnittele toimintaasi työkalujemme avulla >>

Artikkeliin liittyvät palvelut

[[ product.inCart ? 'Poista palvelukorista' : 'Lisää palvelukoriin' ]]

x